INFORMARE PREVENTIVĂ

Ziua Informării Preventive
Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat inițiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marți – 13 este marcată Ziua Informării Preventive.
Multe persoane asociază numărul ”13”, ziua de ”marți” sau ”pisica neagră” cu ghinionul! Noi credem că „ghinionul” poate fi prevenit!
Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă suntem informați corect și la timp. Iar cel mai util este și să știm cum să acționăm corect pentru a preveni sau gestiona situațiile de urgență! Este pentru binele fiecăruia și al familiei dacă potențialele pericole sunt identificate, iar apoi sunt însușite și aplicate măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.
Astfel, IGSU urmărește conștientizarea cetățenilor asupra pericolelor la care se pot expune în cazul nerespectării măsurilor și regulilor privind apărarea împotriva incendiilor în locuința proprie, cât și ce i-ar putea salva pe timpul nopții în cazul producerii unui incendiu (dotarea locuințelor cu detectoare de fum autonome și stingătoare de incendiu).
Materialele informative diseminate urmăresc dezvoltarea comportamentului preventiv și a atitudinii proactive în rândul comunității, în special pentru reducerea semnificativă a numărului victimelor în cazul incendiilor la locuințe și altor situații de urgență.

Recomandări instalații electrice:

Recomandări instalații gaze:

Recomandări detectoare:

ZIUA INFORMĂRII PREVENTIVE – MARȚI 13 

DESCARCĂ