Pe perioada ceremoniilor religioase desfășurate în acest an la Mănăstirea Nicula, nu au fost înregistrate evenimente de natură să perturbe liniștea credincioșilor care au participat la Hram.

În cele patru zile, peste 1264 de jandarmi, polițiști, pompieri, alături de voluntari și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniul asigurării măsurilor de ordine publică au acționat în sistem integrat, în scopul prevenirii și descurajării producerii unor fapte antisociale, acordării primului ajutor calificat la nevoie, îndrumării persoanelor și supravegherii respectării măsurilor de protecție și a distanțării fizice. La evenimentele religioase au participat, în cele 5 zile de desfasurare a slujbelor religioase, aproximativ 7.000 de persoane. Numărul maxim de participanți în incinta mănăstirii s-a înregistrat în ziua de vineri, la ora 23.30, fiind de aproximativ 2.500 persoane.

Au fost aplicate 50 sancțiuni pe timpul verificărilor și controalelor desfăurate, în valoare totală de 54.120 lei.

De asemenea, salvatorii SMURD și SAJ au acordat asistență medicală la fața locului unui număr de 33 de persoane, dintre care una au fost transportate la spital, suferind un traumatism cranio cerebral minor.