Echipajele ISU Cluj au acționat, în ultimele 24 de ore, pentru gestionarea unui număr de 59 de intervenții, dintre care 50 de cazuri SMURD, iar personalul operativ a desfășurat o recunoaștere în teren pentru verificarea aspectelor ce țin de organizarea intervenției și a timpilor de răspuns în situații de urgență.
Dintre misiunile desfășurate, amintim intervenția pentru stingerea unui incendiu care a cuprins o casă de pe strada Radu Stanca din municipiul Cluj-Napoca, la primele ore ale dimineții. Incendiul a fost observat de cei doi locatari ai imobilului, care s-au autoevacuat până la sosirea pompierilor.
În momentul sosirii pompierilor, flăcările cuprinseseră trei autoturisme parcate în curtea casei de locuit, fațada și acoperișul casei (aferent pentru jumătate de duplex). Au intervenit la locul incendiului trei autospeciale pentru stins incendii, o platformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SMURD, dislocat preventiv.
Se pare că focul a pornit de la unul dintre autoturismele distruse și apoi s-a extins la o fațadă și acoperișul casei (jumătate de duplex). Din cercetările preliminare, se pare că a fost vorba despre o defecțiune a instalației electrice a autoturismului.
Operațiunile de stingere au durat mai bine de două ore, iar intervenția promptă a pompierilor a evitat propagarea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite și, cel mai important, la cea de-a doua parte a duplexului respectiv.
Reamintim pe această cale campania națională „Mai bine previi, decât să nu fii!” care vizează reducerea numărului de victime și a pagubelor materiale produse de incendiile la locuințe și are ca obiectiv fundamental informarea preventivă a populației pentru adoptarea unei atitudini proactive, prin sensibilizarea opiniei publice în vederea montării detectoarelor de incendiu în locuința proprie.

Pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situațiilor de urgență, acordarea primului ajutor calificat și a asistenței medicale de urgență persoanelor aflate in dificultate.

Totodată, Centrul Operațional monitorizează atent situațiile ce pot prezenta diverse riscuri pentru cetățeni și are în vedere dispunerea imediată a măsurilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți și de bunuri materiale.

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Call Now Button